Blog groep 1/2 Nieuws

Project Tijd: “Toen oma klein was” (grootmoeders tijd)

 

Een (over)oma op bezoek en spelen in het huisje van opa en oma.

De overgrootmoeder van Liam Hoegen Dijkhof kwam op bezoek. Ze wist veel te vertellen over vroeger, maar had ook een presentje voor alle kinderen meegebracht: een zakje knikkers! En ze vond het zo gezellig dat ze ook nog even mee ging buitenspelen. Bedankt voor uw bezoek oma!

 

 

Het is lente en dan kun je fijn buiten spelen! De kleuters leerden hoe opa en oma vroeger buiten speelden: hoepelen, knikkeren, touwtje springen. Ook binnen spelen we met “ouderwets” speelgoed: sjoelen en hamertje tik. De kleuters vinden het ook leuk om met ganzenbord te spelen. En stiekem leren ze daar een heleboel van: cijfers, tellen, erbij, eraf, op de beurt wachten, samenspelen, mikken, springen en nog veel meer.

Oma Utberg kwam op bezoek om de kleuters te vertellen hoe haar huis en speelgoed er uit zag. Ze leerde dat ze veel met blikken deden: bliklopen, blikgooien, telefoontje spelen. Ze gingen ook elastieken en ze hadden een kleine keuken en geen telefoon. Daar voor moest je naar een telefooncel waar je een kwartje in moest gooien. De kinderen luisterden goed en hebben veel geleerd. Bedankt oma, we vonden het heel gezellig dat u er was!

Op dinsdagochtend zijn de kinderen naar het boerderijmuseum in Oldebroek geweest. Daar konden ze horen en zien hoe de mensen leefden in de tijd dat oma klein was. Ze hebben er veel geleerd en het was een leuke ochtend. Dank aan de begeleidende moeders!

 

 

 

Bezoek in klederdracht en klussen in het huisje van opa en oma.

Voor ons project over grootmoeders tijd hebben we bezoek gehad van meester en mevrouw Lotterman. Zij hadden prachtige ouderwetse klederdracht aan en meester Lotterman wist daar veel over te vertellen. Ook hadden ze poppen meegebracht die de kinderen mochten bekijken.

Het was een leuk bezoek en de kinderen hebben genoten van alles wat de meester vertelde.

Dank u voor uw bezoek.

Diezelfde ochtend hebben twee kleuters samen met meester Lourens geklust in het “huisje van opa en oma”. We hebben een huisje in de klas met allemaal spulletjes die gebruikt werden toen oma klein was. Xandher en Anna hebben geholpen met behang plakken: meten, insmeren, netjes plakken. Een klus met veel verschillende vaardigheden. Het is heel mooi geworden.