Onderwijsvernieuwing

Groep 6 programmeert

Van 10 tot 17 oktober is de Europese Codeweek. Een week waarin o.a. aandacht wp927f8a5b_05_06wordt gevraagd voor Programmeren op de Basisschool. We gaan ons dit jaar bezig houden met  Wetenschap en Technologie. (W&T) De Codeweek is een mooie gelegenheid om te beginnen met een lessenserie programmeren. Dat doen we met behulp van Bomberbot. Uiteraard maken we uitgebreid gebruik van de “tabtops” . We pakken het bescheiden aan en starten hiermee in groep 6 als een soort pilot.

 wp89f90384_06

Waarom programmeren op de basisschool?

  • Programmeren leert je logisch en gestructureerd denken. wp62b1bdb2_05_06

  • De kinderen zijn onderzoekend bezig. Beide punten zijn erg belangrijk voor het leerproces op school en geven voordeel bij tal van lessen.

  •  Bovengenoemde 21e eeuwse vaardigheden spelen in veel beroepen een steeds belangrijker rol.

Uiteraard is dit niet het enige wat we met  W&T doen. Met het hele team hebben we, samen met onze Techniekcoach, een techniekscan gedaan. Van daaruit gaan we aan de slag. De eerste teamactiviteit was woensdagmiddag 7 oktober. We volgden de workshop “Proefjesproof”. Dit om voorbereid te zijn op de kinderboekenweek, waarin techniek wordt gekoppeld aan lezen. De Da Costaschool is volop in beweging!

wp5d320f29_05_06