Foto's 2016 - 2017 Nieuws

Da Costaschool viert energiefeest!

dsc01866

Onze school vierde dinsdag 20 september met het Energiefeest dat ze stroomneutraal is. De verduurzaming is te danken aan 58 zonnepanelen die Slim Opgewekt op het dak installeerde en de ledverlichting die alle TL-verlichting verving. Burgemeester Van de Weerd, wethouders Van den Berg (duurzaamheid) en Van der Maas (onderwijs) vierden het feest mee.

Energiespellen

Tijdens het Energiefeest ontdekten de kinderen wat energie is door spellen te spelen die Slim Opgewekt voor ze ontwierp. Zo ontdekten kinderen hoe ze door een stroomkring te maken muziekfragmenten uit de Waterpiano konden toveren. Dat er ook in je eigen lichaam energie zit konden kinderen letterlijk zien bij de Heat Sensor. Met een ijsmasker op hun hoofd zagen ze het verschil tussen warmte en kou. Bij de Bliksem lieten kinderen lampen spontaan branden door ze in de buurt van een plasmabol te houden.

dsc01803

 Duurzame wensen

Alle leerlingen hadden duurzame wensen bedacht voor de toekomst. Over 15 jaar kunnen we teleporteren, is de plastic soep weg, hebben we zelfschrijvende pennen en vliegende auto’s. Ook de burgemeester en wethouders hadden een wens, namelijk dat in 2030 de gemeente de helft van haar energie duurzaam opwekt. Met een magische mist verdween een tijdscapsule met alle wensen in een gat onder het schoolplein. Over 15 jaar gaat de capsule weer uit de grond en zien we hoeveel van de duurzame wensen werkelijkheid zijn geworden.

dsc_9963

 Milieubesparing

De Da Costaschool bespaart door de verduurzaming jaarlijks 19.150 kWh grijze stroom. Hierdoor komt er 10.720 kg minder CO2-uitstoot per jaar in de lucht. Om zoveel CO2 te compenseren zouden 536 bomen nodig zijn; genoeg bomen om 2 voetbalvelden mee vol te planten!!!

Reden dus om feest te vieren. En dat hebben we gedaan. We willen het team van Slim Opgewekt hartelijk bedanken voor de goede organisatie!!!