Nieuws

Afscheid meester Van den Berg

 – Na ruim 40 jaar in het onderwijs te hebben gezeten heeft meester Hilbert van den Berg afscheid genomen van de Da Costaschool in Nunspeet. Van al die jaren is hij maar liefst 36 jaar actief geweest op deze school en dat is passend gevierd.

In een prachtige koets werd Hilbert met zijn vrouw opgehaald van huis en op school wachtte hen een erehaag door alle kinderen. Op het plein werd de meester toegezongen en kreeg hij cadeaus overhandigd. Na de pauze volgde een feestelijk programma met liedjes, toneelstukjes en sportieve prestaties. Na schooltijd was een receptie voor genodigden en belangstellenden georganiseerd.

Dat Hilbert gemist wordt blijkt wel uit de woorden die hem toegesproken zijn. “We willen deze kanjer van een leerkracht graag bedanken voor alle jaren die hij zich met veel enthousiasme ingezet heeft voor het onderwijs op de Da Costa. Hij toonde creativiteit, muzikaliteit en wist de kinderen altijd te boeien met zijn aansprekende lessen. Daarbij werd een flinke dosis humor niet geschuwd”, aldus zijn collega’s.